Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@21:36:34 GMT

در جریان مذاکرات برجام خوشبینی کاذب ایجاد نشود

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۵۵۹۸۹

در جریان مذاکرات برجام خوشبینی کاذب ایجاد نشود

ایسنا/گیلان امام جمعه رشت، به نشست های برجامی اشاره کرد و گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری عجله ای برای برجام نداریم اما برخی عجله دارند تا نشست های برجامی را به سرانجام برسانند و ایجاد خوشبینی کاذب می کنند.

آیت الله رسول فلاحتی در پیام جمعه که بدون مستمع در مصلای امام خمینی(ره) رشت برگزار شد با توصیه همگان به رعایت تقوای الهی اظهار کرد: یکی از حقوقی که در راستای سبک زندگی اسلامی به عهده مردم گذاشته شده، حق پیامبران به ویژه پیامبر گرامی اسلام(ص) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بعثت و اعزام انبیا برای بشریت را نعمتی بزرگ از جانب خدای تبارک و تعالی عنوان کرد و افزود: نخستین حقی که انسان ها نسبت به پیامبران دارند، ایمان به پیامبران الهی به ویژه پیامبر گرامی اسلام(ص) است که عقل و شرع بر آن تاکید دارد.

امام جمعه رشت با بیان اینکه اگر انسان به پیامبر اسلام(ص) ایمان و اعتقاد داشته باشد آنچه را می گوید می پذیرد و به آن عمل می کند، تصریح کرد: ایمان به خدا و رسول اسلام(ص) و جهاد با جان و مال موجب نجات انسان در دنیا و آخرت می شود.

آیت الله فلاحتی با تبریک روز جهانی کارگر به همه تلاشگران عرصه اقتصادی به مناسبت ۱۱ اردیبهشت، بیان کرد: کارگران دارای مشکلاتی هستند و مسئولان باید برای رفع این مشکلات برنامه داشته باشند و تلاش کنند.

وی به سالروز شهادت علامه مطهری در ۱۱ اردیبهشت سال ۱۳۵۸ اشاره کرد و گفت: روز معلم را به معلمان عرصه جهاد علمی تبریک و تهنیت عرض می کنم.

نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به سالروز ضربت خوردن امیر مومنان امام علی(ع) در ۱۹ ماه مبارک رمضان، خاطرنشان کرد: هنوز جن و انس در عزای امام علی(ع) اشک می ریزند.

آیت الله فلاحتی بر باز بودن مساجد برای مراسم شب های احیا تاکید کرد و یادآور شد: متولیان مساجد اعم از امام جماعت، هیئت امنا و مردم برای لیالی قدر برنامه داشته باشند زیرا برکت جامعه در سایه رفتن به مسجد است.

وی با بیان اینکه سرنگونی حکومت ۲۵۰۰ ساله ستم شاهی و تبدیل آن به حکومت مردم سالار دینی از ویژگی های انقلاب اسلامی بود، اظهار کرد: همه کسانی که می خواهند در نظام اسلامی مسئول شوند باید از ویژگی های لازم برخوردار باشند.

امام جمعه رشت، دانستن درد کشور را از شاخصه های یک رئیس جمهور بر گرفته از رهنمودهای مقام معظم رهبری عنوان کرد و افزود: رئیس جمهور باید درد مردم را بداند و با آنها صمیمی باشد.

آیت الله فلاحتی با تاکید بر اینکه رئیس جمهور در نظام جمهوری اسلامی نباید دنبال اشرافی گری و کاخ نشینی باشد، بیان کرد: رئیس جمهور باید به انقلاب اسلامی ایمان داشته باشد.

وی عدالت طلبی را از ویژگی های رئیس جمهور در نظام اسلامی برشمرد و تصریح کرد: رئیس جمهور منتخب باید دارای عملکرد انقلابی و جهادی باشد ضمن اینکه به جوانان و قدرت داخلی اعتماد داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به اینکه رئیس جمهور نباید از خط فتنه سال ۸۸ باشد، تصریح کرد: شورای نگهبان تاکنون نسبت به وظیفه خود به خوبی عمل کرده است.

آیت الله فلاحتی به نشست های برجامی اشاره کرد و گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری عجله ای برای برجام نداریم اما برخی عجله دارند تا نشست های برجامی را به سرانجام برسانند و ایجاد خوشبینی کاذب می کنند.

وی با بیان اینکه ابتدا باید تحریم های ظالمانه برداشته شود، خاطرنشان کرد: برخی با بزرگنمایی مشکلات داخلی را وابسته به تحریم ها می دانند؛ البته شکی نداریم تحریم ها اثرگذار بوده اما امروز اهل فن اعتراف دارند بیشتر مشکلات جامعه ناشی از ضعف مدیریت ها است.

امام جمعه رشت، فرسایشی نشدن نشست های برجامی و راستی آزمایی رفع تحریم ها توسط ایران را دو شرط جمهوری اسلامی ذکر کرد و یادآور شد: ملت بزرگ ایران تسلیم هیچ ظالمی در دنیا نشده و انقلاب اسلامی بهترین نمونه است.

آیت الله فلاحتی با اشاره به شیوع بیماری کرونا در جامعه، اظهار کرد: به همه مسئولان ستاد مبارزه با ویروس کرونا از بابت خیرخواهی پیشنهادهایی داریم زیرا مشخص نیست چه زمانی این ویروس در جامعه بشری از بین می رود.

وی یکی از راهکارهای مبارزه با ویروس کرونا را تولید واکسن عنوان کرد و افزود: اعمال قرنطینه توسط مسئولان موجب به تعطیلی کشانده شدن بسیاری از مشاغل شده است و اگر این روند ادامه پیدا کند موجب از بین رفتن هزاران شغل و گسترش فقر در جامعه می شود.

نماینده ولی فقیه در گیلان، عمل به دستورات بهداشتی و سلامت اسلام را بهترین روش برای مبارزه با ویروس کرونا خواند و بیان کرد: باید به آغوش اسلام برگردیم زیرا آنچه که درباره جسم انسان لازم است را بیان فرموده است.

آیت الله فلاحتی با بیان اینکه پیامبر گرامی اسلام(ص) رعایت نظافت و بهداشت را جزو ایمان بیان فرموده است، تصریح کرد: همه تلاش ها در سراسر کشور بر این باشد دوباره مردم را به آغوش آیین بهداشتی و نظافت بیان شده توسط اسلام برگردانیم.

وی شیوع ویروس کرونا را سبب خالی شدن جمعیت از مساجد و حرمین شریفین اهل بیت(ع) دانست و خاطرنشان کرد: متولیان همان طور که به فکر سلامت جسم مردم هستند همانگونه نیز در اندیشه ایمان و عقیده جامعه نیز باشند.

امام جمعه رشت با اشاره به فصل زراعی جدید و نیاز شالیزارها به آب، اظهار کرد: به مدیران، متولیان و مجریان آب کشاورزی توصیه می کنم آب مورد نیاز کشاورزان را دقیق، هوشمندانه و عاقلانه رصد کرده و استفاده بهینه از آن را به مردم آموزش دهند.

آیت لله فلاحتی بر یاری کشاورزان نسبت به همدیگر برای آبیاری شالیزارها تاکید کرد و افزود: مسئولان باید به کمک کشاورزان بشتابند زیرا اگر مردم ببینند متولیان صادق هستند آنها نیز گوش می کنند اما مشاهده کنند مسئولان سیاسی بازی می کنند اعتماد کشاورزان را از دست می دهید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی نماز جمعه الله فلاحتی امام جمعه رشت ویروس کرونا رئیس جمهور اسلام ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۵۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا

به گزارش صدای ایران از انتخاب،محمدجواد ظریف می‌گوید در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آنها صدام بود. آنها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند.

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم.

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد.

وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند.

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است.

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند.

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم.

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند.

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم.

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند.

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

دیگر خبرها

  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین بازتاب نامه‌‌های مقام معظم رهبری است
  • بیداری نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی به داخل دانشگاه‌های آمریکا رسید
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • توصیه مهم امام جمعه زاهدان برای اجرای قانوان عفاف و حجاب
  • عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین و غزه بازتاب نامه‌های مقام معظم رهبری است
  • نباید با ایجاد دوقطبی‌های کاذب دشمن را به طمع بیندازیم
  • بیداری دانشجویان جهان حاصل روشنگری رهبری است
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا